Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Doe het zelf tips

Schuur of tuinhuis schilderen?

Het is belangrijk om een goed ademende maar beschermende beits te gebruiken, maar eerst moet je beginnen met:

  • Het weghalen van alle vuiligheid en losse verf
  • Schuren van de ondergrond
  • Keuze van de juiste gereedschappen

Hoe schilder je metalen?

Maak het metaal schoon met ontvetter, verwijder zoveel mogelijk roest, gebruik de juiste schuurmiddelen en gebruik daarna een goed hechtmiddel. Wist je dat juist bij metalen een goede hechtprimer het allerbelangrijkste is?

Hoe behandel je tuinmeubelen met olie?

​Je kunt kiezen uit teak of bankirai olie⁠, maar beits is ook een mogelijkheid. Wij krijgen vaak de vraag of wij een "onzichtbare" oplossing hebben, dit is echter niet mogelijk, bij alle behandelingen van hout krijg je namelijk een verzadiging van het hout (het product trekt er namelijk in) daardoor komt de natuurlijke kleur van hout altijd naar boven.

Vliegjes in de natte verf? Wat kun je hieraan doen?

Allereerst ga niet proberen om de vliegjes er meteen uit te halen, ga ook niet nogmaals met verf eroverheen.
Laat de verf met vliegjes eerst 2 dagen drogen ga er daarna met een handveger of spons overheen. Meestal is dit voldoende, zo niet dan zit er niets anders op dan het geheel even lichtjes te schuren en nogmaals te schilderen.

Hoe behandel je Douglas Hout?

Douglas hout kun je uiteraard onbehandeld buiten laten, alleen dan vergrijsd het hout.
Wil je de huidige houtkleur zoveel mogelijk origineel houden, dan kun je Douglas heel goed behandelen met impregneerolie. 

Welke kwast moet ik gebruiken?

​Allereerst is het belangrijk om te weten of je met watergedragen of terpentinegedragen verf ⁠gaat schilderen, ga je planken of deuren/kozijnen schilderen, ben je aan het gronden of aflakken, is het grof of een precisie klus, kortom de goede keus maken is helemaal nog niet zo makkelijk, wij helpen je graag!⁠

Hoe repareer ik beschadigd hout?

  • Gebruik buiten een 2 componenten vulmiddel.⁠
  • A en B component op plamuurmes doen en mengen.⁠
  • Vul de te repareren plek⁠.
  • Schuur de reparatieplek⁠.
  • De plek behandelen met grondverf⁠.

Kunnen wij je helpen?

Zit je midden in een verfklus in je woning en kom je er niet uit? Of wil je nu echt eens die kozijnen aanpakken? Neem contact met ons op, we helpen je graag. Je kunt bij ons terecht voor alle vragen of informatie op het gebied van schilderen, behangen en glaswerk.

Telefoon:
013 - 5141408

Adres:
Margrietstraat 61 Middelbeers